Sivut

maanantai 13. tammikuuta 2014

Sparkling brilliance

Tolkien ei ollut väärässä. Tässä tytössä on säkenöivää nerokkuutta. Sitä samaa tyyppiä, mitä tämän kennelin edellisessäkin polvessa on.

Cuenta's Idril - Iiris
Yhteinen nimittäjä näillä nerouden keskittymillä, Ansalla ja Iiriksellä, on Fanni (Tanzara Edelweiss). Olenkin erittäin kiitollinen ja iloinen, että sain niin kilttiä, kaunista ja tervettä koiraa käyttää kasvatustyössäni. Kiitos siitä kuuluu äitille ja isälle. Ja tietysti Fannin kasvattajalle Eilalle. Sitä olen vain monesti miettinyt, että miten Fanni onnistui paketoimaan nämä energiakimpaleet molempiin pentueisiinsa.

Cuenta's Esperanza - Ansa
Iiris ja Ansa
Ansa ja Iiris
Iiris ja Ansa
Ne justVaikka Ansasta ei tulekaan meidän tulevaisuuden toivojen äitiä, ei tulevaisuus silti näytä ollenkaan hassummalta. Iiriksessä on niitä ominaisuuksia, mistä Ansassakin pidän; se on äärimmäisen energinen, iloinen, hyväntuulinen ja vietikäs pieni suuri koira. Ansa lukee hieman herkemmin tunteita, mutta Iiris ei puolestaan koe remmissä tarvetta ilmoitella kenellekään mistään. Tai ylipäätään muuallakaan, se on melkolailla täysin hiljainen koira. Kotonaan Iiriksellä on kaverina työlinjainen malinoisuros, jonka se pitää kurissa ja nuhteessa, vaikka häviääkin koossa 20 cm ja 20 kg. Terrierin silmille ei hypitä.

Iiris Joensuussa 1 v
Iiris 1 v 5 kk
Kasvattaja on jatkanut samalla kookkaalla linjalla, kuten ennenkin ja pistänyt vielä vähän paremmaksi. Iiris on noin 42,5 cm ja reilu 10 kg, silti sillä on selvä nartun leima ja näyttää hyvin sopusuhtaiselta. Suunnitelmissa on ensi kesänä jatkaa Iiriksen tutustuttamista agilityn saloihin. Ensikosketuksen se on lajiin jo viime kesinä saanutkin.


Iiris säkenöi toivottavasti ylläolevaa energiaa ja elämäniloa seuraaviin Cuenta's bedlingtoneihin. Mikäli kaikin puolin terveeksi todetaan, tapaa Idril Tuorinsa tämän vuoden lopussa tai seuraavan alussa. Mikään kiire meillä ei kuitenkaan ole, joten mietitään urosta rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti